2e editie Vier Podia in de Polders groot succes!

2e editie Vier Podia in de Polders groot succes!

2e editie Vier Podia in de Polders groot succes!

Met ruim 120 toeschouwers zijn de vier pop-up podia in Vierpolders goed bezocht! Na een gezamenlijke aftrap in ’t Dijckhuis hebben de bezoekers uit de wijde regio onder leiding van een gastvrouw of -heer op zaterdagavond 1 juli een ronde langs verschillende podia op verrassende locaties gemaakt. Dat alle artiesten op Voorne wonen maakte de line-up extra bijzonder.

Door een uiteenlopend programma aan te bieden zat er voor eenieder iets aansprekends bij. Toneelvereniging Sint Leonardus had een eigen geschreven stuk rondom de kernwoorden ‘regenboog’, ‘tent’ en ‘1572’. Dorpsdichter Leo Poldervaart uitte een nostalgische en kritische noot rondom het verdwijnen van het landelijke karakter van de voormalige vier polders. De nieuwe wijk aan de Voorweg zorgt ervoor dat er straks files staan waar vroeger de koeien van Van der Linden liepen. Rusne Jakaityte raakte een gevoelige snaar met haar prachtige pianomuziek van bekende nummers. Ook al was de locatie een vrolijk versierde tent, toch waanden we ons even op zee door de beeldende zeemansverhalen van Joop Brune vanaf de SS Rotterdam. Of de bewoners van de Brielse wijk Rugge zich konden vinden in de ode aan hun wijk door MevrouwMeneer is de vraag, er kon er in ieder geval om gelachen worden. DJ Sem draaide als afsluiting lekkere muziek in de foyer van ’t Dijckhuis waardoor er nog lang gezellig nagepraat kon worden over deze succesvolle culturele avond in Vierpolders.

Fijn om te zien dat er zoveel enthousiasme was voor de avond. Dat maakt het organiseren leuk om te doen. Het plezier van het voorbereiden van een evenement in een dorp zit hem ook in de kleine dingen. Een vrijwilliger van Voetbalvereniging Vierpolders die een bezem haalt over het terras zodat deze er netjes uitziet voor de voorstelling. Omwonenden die spontaan stroom aanbieden voor de tent die speciaal voor deze avond op een grasveld is geplaatst. Basisschool De Tiende Penning die enthousiast een ruimte in haar pand ter beschikking stelt. Op deze manier organiseer je echt samen iets in en voor het dorp. En als je handjes nodig hebt om na afloop alle podia weer af te bouwen? Dan zijn er altijd mensen die spontaan even meehelpen. Op naar Vier Podia in de Polders editie 2024!

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!