Stichting 't Dijckhuis Vierpolders

Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vier Podia in de Polders

01 juli 2023 | 19:00 - 22:00

’t Dijckhuis Dijckpotingen 10
3237 AR Vierpolders,
Contact us
Beschrijving

Zaterdag 1 juli 2023 | Op vier verrassende plekken in Vierpolders vind je podia vol talent uit de regio die gegarandeerd staan voor een gezellig avondje uit! De acts zijn lekker divers, zoals cabareteske liedjes, toneel, muziek, verhalen en gedichten, dus er zit zeker iets bij wat ook bij jou een glimlach op je gezicht gaat toveren! Wie neem jij mee op zaterdag 1 juli a.s.?!

In 2022 was de eerste zeer succesvolle editie van Vier Podia in de Polders, alleen hadden we toen helaas wat last van de regen. Ook nu zijn we voorbereid op minder weer en hebben alle podia een overdekte mogelijkheid, dus laat je niet weerhouden te komen mocht het een mindere avond zijn.  De opzet is in grote lijnen gelijk gebleven; onder begeleiding van een gastvrouw/heer loop je door Vierpolders van het ene podia naar het andere, met als begin en eindpunt ’t Dijckhuis. Enkele succesvolle acts uit 2022 maken weer hun opwachting, maar er staan ook nieuwe namen op de speellijst. Laat je dus verrassen wat je onderweg tegenkomt!

Programma

We hebben een heel gevarieerd programma, dus ook voor jou zit er iets tussen! Hieronder vind je het beknopte programma. Uitgebreidere info over de acts vind je onderaan dit artikel.

18.30 – 19.00 Inloop Foyer ’t Dijckhuis, ophalen kaarten. DJ Sem draait ondertussen een lekker muziekje.

19.15 – 21.15 Acts van ongeveer 20 minuten op vier verschillende locaties in Vierpolders:

  • Cabareteske liedjes| MevrouwMeneer
  • Toneel | Toneelvereniging St. Leonardus
  • Verhalen | Joop Brune
  • Muziek | Rusne Jakaityte
  • Gedichten | Leo Poldervaart

21.15 DJ Sem. Als afsluiting kan er lekker gedanst worden in de foyer van ’t Dijckhuis.

Uiteraard is de hele avond de bar van ’t Dijckhuis open.

Kaartverkoop en groepsindeling

Je kunt  kaarten bestellen voor deze unieke avond door een mail te sturen naar info@dijckhuis.nl. Je krijgt dan een betaalverzoek per mail. Heb je betaald, dan ben je verzekerd van een toegangsbewijs. Kaarten kosten € 7,50 per persoon. Op 1 juli kun je je kaarten ophalen in ’t Dijckhuis. De kleur van je kaartje geeft aan met welke gastvrouw/heer je meeloopt. Het is ook mogelijk om op de avond zelf kaartjes te kopen. Graag contant betalen. Je kunt ook de QR code gebruiken!

Na de opening om 19.00 uur vertrekken de vier verschillende kleurgroepen naar hun eerste optreden onder leiding van een gastvrouw/heer. Bij het kopen van je ticket hoor je waar jouw groep zich in of rondom ’t Dijckhuis verzamelt, let hier dus even goed op! Deze gastvrouw/heer leidt je de hele avond langs de acts. Doordat we een vrij strak tijdschema hebben vragen we je medewerking om de gastvrouw/heer tijdig te volgen naar het volgende optreden zodat je niets hoeft te missen.

Locaties, horeca en toiletten

De locaties die je aandoet zijn divers. Er is altijd een beperkte mogelijkheid om te zitten. Maar bij lekker weer kun je natuurlijk altijd lekker een plekje zoeken in het gras. In de kantine van Voetbal Vereniging Vierpolders en in de foyer van ’t Dijckhuis bevinden zich toiletten. Je kunt hier ook een versnapering halen.

Bereikbaarheid

Als je van buiten Vierpolders komt, pak dan zoveel mogelijk de fiets naar ons dorp. Deze kun je plaatsen rondom ’t Dijckhuis. Kom je met de auto, parkeer dan op een van de vier parkeerplaatsen en niet in de straten rondom ’t Dijckhuis om overlast voor de bewoners te voorkomen. Via deze link kun je zien welke vier parkeerplaatsen er zijn. Alle parkeerplaatsen liggen op maximaal twee minuten lopen van ’t Dijckhuis.

Toelichting programma

Cabaret duo MevrouwMeneer uit Brielle is wereldwijd bekend in de regio. MevrouwMeneer schrijft en vertolkt cabareteske liedjes met titels als ‘chanson Française’, ‘de boemerang’ en ‘de allemansvriend’: liedjes over alledaagse en onalledaagse dingen, over de zinnig- en onzinnigheden van het leven, over de actualiteit en over relaties. MevrouwMeneer is gespecialiseerd in het maken van liedjes passend bij bijzondere gebeurtenissen. Een optreden van MevrouwMeneer is altijd een feestje: het publiek wordt meegenomen in een muzikale en vermakelijke act met een theatrale knipoog.

Toneelvereniging Sint Leonardus uit Brielle gaat zichzelf en ons verrassen met een toneelvoorstelling over…? Tja, waarover!

Verhalenverteller Joop Brune is woonachtig in het prozaïsche Brielle en komt voor de eerste keer naar Vierpolders. Hij doet al lange tijd mee met het vertelfestival in Brielle. Speelde toneel met “Rijp en Groen” en was stadsomroeper in het vermaarde 1 april-spel. Naast zijn uitgebreide vrijwilligerswerk is hij vooral ook actief in het contact met de zusterstad Havlicuv Brod in Tsjechië. Kortom, genoeg ervaring en onderwerpen die kunnen dienen voor een fraai verhaal. We zijn zeer benieuwd naar zijn vertelling!

De in Vierpolders woonachtige Rusne Jakaityté laat je genieten van haar pianospel. Rusne is academisch afgestudeerd in ‘muziek en theater’ in Litouwen, werd er docent muziek met piano als hoofdvak. Heeft de wereld rondgereisd om tenslotte in Nederland te blijven hangen. Rusne is nu werkzaam als dirigent met verschillende koren, piano- en zanglerares en treedt bij diverse evenementen op als pianiste. In ’t Dijckhuis is zij sinds 2022 een koor gestart. Zij zal tussen de gedichten van Leo Poldervaart, een aantal fraaie muziekstukken laten horen.

Dorpsdichter Leo Poldervaart met zelfgeschreven gedichten over zaken waarover hij zich verwondert en met onderwerpen over het reilen en zeilen op Voorne.

DJ Sem uit Vierpolders gaat met gevarieerde muziek voor jong en oud, zittend of staand, pratend of alleen genietend, het publiek verassen. Verzoeknummers kunnen er zeker aangevraagd worden en natuurlijk mag er gedanst worden. DJ Sem heeft zijn talenten reeds en aantal maal getoond voor onze Stichting en is dus geen onbekende. Momenteel heeft Sem elke vrijdag een eigen programma van 19 tot 20 uur bij RTV Slogo! Het beloofd dus op 1 juli een gezellige after-party te worden.

 

***

Vragen over deze of andere evenementen die vanuit Stichting ’t Dijckhuis worden georganiseerd?  info@dijckhuis.nl

Een zaal huren? Neem dan contact op met de eigenaar Gemeente Voorne aan Zee.

 

Details

Datum:
01 juli 2023
Tijd:
19:00 - 22:00

Venue

’t Dijckhuis Dijckpotingen 10
3237 AR Vierpolders,
+ Google Maps
Website: Bekijk de site van Locatie

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!