Stichting 't Dijckhuis Vierpolders

Laden Evenementen

« All Evenementen

Evenement Navigation

Fotocursus door Betty Cambier

25 april | 20:00 - 30 mei | 22:00

’t Dijckhuis Dijckpotingen 10
3237 AR Vierpolders,
Beschrijving

Donderdag 25 april t.m. donderdag 30 mei | Betty Cambier is een bekende binnen onze regionale fotowereld. Reeds vele jaren is het haar beroep en tevens passie. Graag wil zij in ’t Dijckhuis in een vijftal avonden geïnteresseerde mensen helpen om hun hobby te verbeteren.

Fotograferen betekent letterlijk: schrijven met licht. Op zich klinkt dat wel leuk, maar we hebben er niet zoveel aan. Hetgeen we schrijven, met wat voor licht dan ook, zullen we moeten vastleggen om het aan anderen te kunnen laten zien. Daar hebben we een camera voor nodig, dan kunnen we fotograferen en de beelden vastleggen die we anderen willen laten zien.

Met de moderne camera’s is het heel goed mogelijk om prachtige foto’s te maken op de automatische- of program stand, echt geen enkel probleem. Wat er echter binnen in de camera gebeurt is eigenlijk een klein wonder waar de meeste mensen absoluut geen idee van hebben.

Er zijn veel verschillende factoren die allemaal samen een geslaagde foto opleveren. De belichting moet in orde zijn, de scherpstelling, het gekozen standpunt is belangrijk en de uitsnede van het beeld, alles telt mee.

De cursus is bedoeld om die verschillende factoren, waar we invloed op kunnen uitoefenen, te leren kennen en gebruiken.

We gaan er in stapjes doorheen, alles ‘hangt samen’ en hoort bij elkaar. Betty kan het echter niet in een avond allemaal behandelen, maar aan het eind van de cursus hoopt zij dat de samenhang duidelijk is, dat de gebruiksaanwijzing van de camera minder geheimzinnig geworden is en dat u bewust en met plezier gebruik maakt van de fotocamera.

De vijf cursusavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur op de donderdagavond van 25 april, 2 mei, 16 mei, 23 mei en 30 mei 2024. De kosten per deelnemers zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Deze kosten bedragen, bij ons streven naar circa 10 deelnemers, € 87,50 voor de complete cursus. Locatie is de zaal de Achterdijk van ’t Dijckhuis te Vierpolders. Opgeven kunt u zich bij info@dijckhuis.nl o.v.v. fotocursus Betty Cambier. Geef je snel op voor deze mooie cursus, want er zit ook een maximum aan het aantal deelnemers.

 

Details

Start:
25 april | 20:00
Einde:
30 mei | 22:00
’t Dijckhuis Dijckpotingen 10
3237 AR Vierpolders,
+ Google Maps
Website: Bekijk de site van Locatie

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!