Fietsverhalen van John van der Marel

Laden Evenementen

« All Evenementen

Fietsverhalen van John van der Marel

01 oktober | 20:00 - 22:00

‘t Dijckhuis Dijckpotingen 10
3237 AR Vierpolders,
Beschrijving

Vrijdag 1 oktober | John van der Marel, woonachtig in Vierpolders, heeft naast zijn hobby hardlopen ook nog een andere manier om grote afstanden te overbruggen. Namelijk de lange afstand fietstocht. Vorig voorjaar stond John op 13 maart helemaal klaar, maar juist die dag werd besloten om de lezing te cancelen vanwege de ons allerbekende Covid-19. Gelukkig kunnen wij dit grotendeels achter ons laten en zijn we vrij om wederom lezingen te houden. Zo hebben wij John bereid gevonden om vrijdagavond 1 oktober 2021 om 20.00 uur in de zaal de Achterdijck, zijn fietservaringen en uitdagingen met u te delen.

John heeft tijdens zijn werkzame leven tweemaal een periode van circa acht weken de gelegenheid gekregen om zijn wens ten uitvoer te brengen. Éénmaal is John van huis af rechtsaf geslagen en heeft het rondje Noordzee gefietst via de kust van Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland en Engeland. Hierbij heeft hij over een afstand van circa 6.000 km. vele beklimmingen en het vaak regenachtige weer getrotseerd. De tweede maal is John linksaf geslagen en heeft hij een achtweekse tocht gemaakt via centraal Spanje en de Oostgrens van Frankrijk.

John heeft inmiddels afscheid genomen van zijn werk en heeft zijn hart verpand aan het fietsen door Spanje. Ook de geschiedenis van dit land heeft zijn interesse. Zijn route, slechts vergezeld van een fiets, kar en een tent, leidde langs diverse historische punten. John zal jullie ook informeren over zijn kortere fietstochten. Kortom, een interessante, verrassende en leerzame avond!

Details

Datum:
01 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
‘t Dijckhuis Dijckpotingen 10
3237 AR Vierpolders,
+ Google Maps
Telefoon: 0181471328

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!