*Judo en Stoeien en tuimelen | Je Eigen Pad

Verbeter je conditie, word sterk en leer je verdedigen met judoHet met elkaar stoeien onder een gezonde discipline blijkt kinderen erg aan te spreken. Bijzondere aandacht is er voor het valbreken wat, behalve op de mat ook in het spelen op straat of op het schoolplein, kinderen kan behoeden voor kwetsuren. Judo is overigens ook een prima sport voor meiden!

Stoei- en tuimelgroep kleuters  | Leuke fantasievormen sluiten aan bij de beleving van de kleuter. In de les wordt aandacht besteed aan het om leren gaan met elkaar, samen spelen, vallen en stoeien zonder je te bezeren en het ontwikkelen van motorische vaardigheden. 

Judo 5 t/m 8 jaar en v.a. 8 jaar| Met respect omgaan met elkaar en normen en waarden staan op deze leeftijd in deze lessen hoog in het vaandel. Door technieken te leren en daarna toe te passen op de les en tijdens wedstrijden leer je omgaan met winst en verlies. Elkaar een kansje geven hoort erbij en valt soms niet mee, maar het maakt je sterker ook buiten de judomat.  

Judo voor 15 jaar en ouder, techniek training | In deze groepen wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van technische vaardigheden en het toewerken naar zwarte band en hoger. In deze groep wordt dus ook veel aandacht besteed aan het aanleren van kata’s (een verplicht onderdeel vanaf het  bruine bandexamen). Van de deelnemers wordt een serieuze houding en instelling verwacht. Ook serieus op weg naar een hogere band? Maak dan eens kennis met deze groep. Heb je geen aspiraties voor een volgende graduatie, maar wil je wel technisch verdiepen is dit natuurlijk ook mogelijk. Zo kun je tot op hoge leeftijd (momenteel is oudste leerling bijna 73 jaar in deze groep) judo beoefenen.  

Kata, wedstrijden en dangraad examens (zwarte band) | Judoka’s kunnen ook meedoen aan door de Judo Bond Nederland georganiseerde kata wedstrijden. Op de trainingen bereiden we onze judoka’s zo goed mogelijk voor. Zowel op eventuele wedstrijden als op hun dangraad examen. In 2012 werden twee van onze (oud)leden voor het eerst nationaal kampioen katame-no-kata en in 2016 nage-no-kata. In mei 2017 zijn zij Europees kampioen nage-no-kata geworden en 3ein de open klasse. 2018: 2eop het WK en 2019 3eplaats WK. Wij proberen hen elk jaar te boeken om clinics te verzorgen bij ons. 

Lesaanbod in t Dijckhuis (v.a. 3 september 2019)

Dinsdag: 16:00 – 16:45 uur Judo 5 – 8 jr. (nieuw), 16:45 – 17:30 uur Judo wedstrijdgerichte training (nieuw), 19:00 – 20:30 uur Judo Techniektraining v.a. 15 jr.

Donderdag: 15:30 – 16:30 uur Blijf Fit, 16:45 – 17:15 uur Stoeien en tuimelen v.a. 3 jr., 17:15 – 18:00 uur Judo 5 – 8 jr., 18:00 – 19:00 uur Judo v.a. 8 jr. 

Zondag: 10:00 – 12:00 uur Judo dangraadtraining (20x per seizoen) 

Astrid Severens | 06 – 11025353 | www.jeeigenpad.nl  

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!