Elfsteden trui Vierpolderse breisters op nationale televisie

Elfsteden trui Vierpolderse breisters op nationale televisie

Elfsteden trui Vierpolderse breisters op nationale televisie

Al vele jaren wordt er door meerdere dames gebreid (en tegelijk gepraat….) in ’t Dijckhuis Vierpolders. Dat doen ze met zoveel passie en plezier, dat hun breisel nu zelfs de landelijke televisie heeft gehaald. Op dinsdag 4 januari tussen 20:30 en 21:30 uur is de Elfstedentrui van een aantal van de breisters uit Vierpolders te zien op NPO 1.

Half november kreeg Rina van Veen via een nichtje een berichtje, dat de NOS op 4 januari a.s. ruim aandacht besteedt aan de 25 jaar geleden laatst verreden 11-stedentocht. Herman van der Zandt zal de journaals presenteren maar….. hij heeft er de juiste kleding niet voor, zo meldde het bericht. Net als in 1997 moet de presentator natuurlijk een wintertrui dragen. En zo werd de oproep gedaan om een wintertrui voor Herman op te sturen.

Het bericht was nog warm en de breinaalden tikten al. Rina nam contact op met medebreister Ineke van Sliedrecht. Ineke breidde de mouwen en Rina het voor- en achterpand. Om het geheel compleet te maken ‘maasde’ Rina, Friesland erop en natuurlijk het felbegeerde kruisje.

Rina en Ineke hebben Herman laten weten dat hij de trui mag houden zodat hij een passende outfit heeft, als er komende winter toch weer een 11-stedentocht verreden gaat worden. Mocht hij liever iets anders dragen, wat eigenlijk onvoorstelbaar is, dan gaat de trui naar het Schaatsmuseum in Hindeloopen.

We zullen zien of ‘it in 2022 oan giet’! Zeker is dat op dinsdag 4 januari om 20:30 uur op NPO 1 de trui gemaakt in Vierpolders (met mouwen van Ineke uit Hellevoetsluis) te zien is.

Zodra koning Corona weer het land uit is, komt de Vierpolderse breigroep weer bij elkaar in ’t Dijckhuis. Met het plezier waarmee deze trui gebreid is, is iedereen dan weer van harte welkom om mee te komen breien. Dus hopelijk tot snel in 2022.

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!