* Karate/zelfverdediging | Mu-Chin

Karate/zelfverdediging | Mu-Chin 

Karate is de meest effectieve vorm van zelfverdediging die er is. Je maakt uitsluitend gebruik van de natuurlijke wapens die je als mens hebt meegekregen. Karate is daarnaast een beproefde manier om je lichaam en geest te leren beheersen en je eigen reacties en grenzen te leren kennen. Als je tien jaar of ouder bent kun je op maandagavond Kyokushin Karate beoefenen.

Kyokushin Karate staat ook wel bekend als de hardste vorm van Karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de vormen kihon (basis), kumite (gevecht), kata (stijlvormen) en tameshiwara (breken) allemaal verplichte onderdelen zijn bij de examens.

Drie doelstellingen
Karate kan vanuit drie doelstellingen worden beoefend: als kunst van lichaamsbeweging, als sport of als zelfverdediging. Karate is een veelzijdige sport waarbij de fysieke en mentale ontwikkeling van de karateka’s worden gestimuleerd. Eigenschappen die ook in de maatschappij zeer worden gewaardeerd. Naast de karatelessen is er aandacht voor extra activiteiten zoals examens, wedstrijden, strandtraining, trainingsweekenden, IBK Bondstrainingen, enz.

Kyokushin Jeugd Karate
Kyokushin Jeugd karate kan een positieve bijdrage leveren bij de ontwikkeling van kinderen. Enkele belangrijke doelen zijn beweging, respectvol met elkaar omgaan, discipline, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en weerbaarheid!
Jeugdkarate is niet altijd makkelijk en zal van de deelnemer inzet, geduld en doorzettingsvermogen verlangen. Naast de geleerde oefeningen, als de basistechnieken (kihon), kata technieken, testen van techniek en kracht (tamesiwari), en het stoeien met elkaar (Kumite), staat plezier in de karatesport voorop. Onderdeel van de lessen is het positief helpen ontwikkelen van de deelnemers, waarbij het groepsbelang een belangrijke plaats inneemt.

Naast karatelessen is er aandacht voor extra activiteiten zoals examens, wedstrijden, strand, familietraining, trainingsweekenden, enz.

Onder leiding van
De lessen van Mu-Chin staan o.l.v. Henk en Conny Gerhards. Shihan Henk is 7e Dan Kyokushin Karate en ruim 35 jaar actief binnen het lesgeven en het verder vormgeven van de Kyokushin karate sport. Sensei Conny is 3e Dan Kyokushin Karate en ruim 25 jaar actief met lesgeven en organiseren. De training is op maandagavond van 19:30 – 21:00 uur en is voor iedereen vanaf 10 jaar. Het nieuwe seizoen start op 27 augustus 2018.

Meer informatie of aanmelden?
www.muchin.nl

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!