* Yin Yoga | Yogaflow Brielle

Yin Yoga | Yogaflow Brielle

Yin Yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft. Deze ontspannende yogalessen zijn geschikt voor jong en oud, beginner of gevorderd.  

In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin Yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Iedere vrijdagochtend 
Ook wie geen topsporter of primaballerina is heeft baat bij Yin Yoga. Als je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten deze. Bij Yin Yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd. Yin Yoga kun je het beste ‘s morgens beoefenen, daarom bieden wij dit wekelijks op vrijdagochtend aan. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.

Yang Yoga 
Het grootste effect bereik je wanneer je Yin Yoga beoefent in combinatie met een Yang Yogavorm zoals Vinyasa of Flow yoga. Ook kan Yin Yoga een aanvulling zijn op een Yang sport, zoals hardlopen, zwemmen en fitness.

Meer informatie of aanmelden? 
Yin Yoga vindt plaats op vrijdagochtend van 09:15 – 10:25 uur. Gratis proefles!

Danielle Niesten
www.yogaflowbrielle.nl

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!