Stichting t Dijckhuis Vierpolders Home Programma Nieuws Info Dijckhuis Info stichting

Verslag van activiteiten in ‘t Dijckhuis Vierpolders in 2014.

Ook het jaar 2014 startte zoals het hoort met een gezellige Nieuwjaarsreceptie, waar ruim 80 Vierpoldenaren elkaar het beste wensen voor het nieuwe jaar. Op 10 januari opende Marjolein Klapwijk haar expositie van schilderijen in ‘t Dijckhuis. Ca. 100 bezoekers, onder wie vele Vierpoldenaren, genoten van de kunst en de bluesmuziek. Zaterdag 11 januari was er een Mega kinderdisco in ‘t Dijckhuis. Met muziek van DJ Kevin was het voor meer dan 100 kinderen in verschillende leeftijden een groot feest. Gevolgd op 14 januari door een expositie van werken van de cursisten van de kindercursus tekenen en schilderen van Bravo. Dat Corneille het onderwerp was bleek uit de werken, die de entree van ‘t Dijckhuis kleur gaven. Maart is gestart met de expositie “Regionale kunst in ‘t Dijckhuis”. In samenwerking met Kunstkring Voorne exposeerden vier kunstenaars uit de regio in ‘t Dijckhuis. Nicoline Lancee (keramiek), Suze Hordijk (aquarellen), Bram van Baalen (schilderijen) en Yvonne Machielsen (schilderijen) verfraaiden de ruimtes van ‘t Dijckhuis met hun kunstwerken.
Koningsdag in Vierpolders.                         En een nieuwe exposities van regionale kunstenaars, mogelijk gemaakt door Rolf Hartkamp, Trudy Brinkman, Antje den Os, Marlies Verda en Marjorie Hoogmoed.
13 september is het seizoen groots geopend met een Seizoensopening en Open Dijckhuis. De hele dag door verzorgden de bijna 30 deelnemers workshops, demonstraties en informatiebijeenkomsten. Daarnaast was er van alles te doen voor kinderen en volwassenen. Op deze dag zijn ook de nieuwe namen van de zalen officieel bekend gemaakt. Daarnaast is het Bookpoint geopend. Je kunt hier gratis een boek lenen maar ook je eigen boeken achter laten. Kunsttentoonstelling