Grote dorpsreünie 07/09/19!

Grote dorpsreünie 07/09/19!
Days
:
Hours
:
Minutes
:
Seconds

Op zaterdag 7 september 2019 van 11.00 tot en met 21.00 uur hopen we dat zoveel mogelijk (oud)bewoners van Vierpolders naar de Grote Dorpsreünie in ’t Dijkhuis komen! Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Volg je de Dorpsreünie ook al op Facebook?! Je kunt de organisatie altijd bereiken via reunie4p@gmail.com.

 

Mijn Dorp

Op een kruispunt van dijken in zilte grond,

Lang geleden, toen ontstond

tussen Spui, Brielse Maas en Holle Mare

een dorp, het dorp van mijn kinderjaren.

Ik had nergens anders willen wonen dan

in dit dorp waar ik ter wereld kwam.

En omdat ik hier ben geboren,

kan ik er geen verkeerd woord over horen.

Hier ben ik naar school gegaan

ken alle kinderen nog bij naam.

Hier voel ik mij gelukkig, hier voel ik mij steeds thuis,

zou nooit kunnen wennen in Brielle of Hellevoetsluis.

Want als ik staarde door m’n zolderraam

zag ik de wilgen en boerderijen in de polder staan.

Het waren polders zover je kijken kon,

nu bebouwing en de kassen voor de horizon.

Het uitzicht moest voor de welvaart zwichten,

maar ik mis ze wel die mooie vergezichten………..

De smid die werkpaarden beslaat in de smederij, het ging voorbij

het is nu de tractor met grote machines in akker en wei.

En bij Walbeek op de hoek, voor het winkelraam

is de eerste hangplek voor de jeugd ontstaan.

Toch voor een echt jeugd rendez-vous

ging je wekelijks naar “de Instuif” toe.

Zomaar wat herinneringen uit m’n jeugd,

hierover mijmeren doet me deugd.

Mooi Durp, je zit in m’n hart, je zit in m’n ziel

en wilde je eigenlijk wel bij den Briel?

In ‘80 kwam er een eind aan je zelfstandig bestaan

en moest je als woonkern van Brielle verder gaan.

Voor mij zal je voor altijd m’n Durpie zijn.

m’n Durp zoals je bent ……. zo klein, zo fijn!

In den vreemde zal ik je blijven roemen

en je voor altijd VIERPOLDERS blijven noemen.

En jij? Hier ook geboren en getogen?

Wat jaren later uitgevlogen?

Werden hier je (katoenen) luiers nog verschoond.?

Misschien hier kort of lang gewoond?

Heb je hier de OLS bezocht?

Raakte je aan dit dorp verknocht?

Hier lezen en schrijven geleerd?

Naar Canada of nog verder weg geëmigreerd?

Zou je even bij willen praten?

Hou dan 7 september in de gaten.

Nog een keer die oude bekenden zien?

Kom naar ‘t DIJCKHUIS op 07-09-’19!

Gedicht van Leo Poldervaart

Geplaatst op 24/06/2019

De gastenlijst groeit; zij komen ook!

Een reünie organiseren betekent voor ons als commissie om het bij elkaar brengen van mensen die op de één of andere manier een verleden hebben met Vierpolders. Een verleden omdat je misschien in dezelfde straat woonde, of bij elkaar in de klas zat, hier werkte of in het verenigingsleven actief was. Er zijn veel redenen om elkaar weer eens te willen zien en te willen spreken.

Soms leven mensen een periode heel intensief met elkaar maar door bijv. verhuizing verminderen of verdwijnen ongemerkt de contacten. Dan is een reünie een middel om op één dag weer veel mensen te ontmoeten en misschien ook een middel om de contacten weer te herstellen. We zien het ook niet als een feest, maar wel als een feestelijk weerzien voor velen.

U kunt ons helpen door anderen op de reünie te attenderen. Zo heeft Mevr. v.d. Veen ons geholpen bij het zoeken naar de heer Haverkate. Een zoektocht via haar zus, de bakker in Enschede en nog een familielid bracht haar met hem in contact. Hij was zeer verrast toen hij hoorde dat er vanuit Vierpolders naar hem werd gezocht. Meer dan 50 jaar geleden werd hij benoemd als leerkracht aan de lagere school. Na enkele jaren hier te hebben gewerkt is hij uit de regio vertrokken en woont tegenwoordig in Haaksbergen. Hij probeert 7 september aanwezig te zijn, want hij wil zijn leerlingen van vroeger graag nog eens ontmoeten. Ook de heer Brugman is benaderd, hij kan helaas door privéomstandigheden niet komen.

Zelf proberen we ook zoveel mogelijk mensen te benaderen, o.a. leerkrachten die buiten de regio wonen zoals Arda (v.d. Heide)-Lagerwerf, Annie Nijhuis en Jo Blommaert. Zij hebben al aangegeven het ontzettend leuk te vinden aanwezig te zijn. Hetzelfde geldt voor dominee van Vliet en zijn echtgenote. Zij wonen in Veendam en zijn zeker van plan te komen.

Ook van over de grens krijgen we inschrijvingen. Abel-Jan v.d. Burgh komt er speciaal voor over uit Amerika, Mart Langendoen uit Noorwegen en Jaap en Yvonne van der Linde uit België. De fam. Schreuders (Amerika) had “helaas” al tickets naar Nederland geboekt voor de maand juli.

Er komen veel enthousiaste reacties binnen. U begrijpt, voor ons een extra stimulans om deze dag te organiseren.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen we op 7 september kunnen verwachten, zouden wij het op prijs stellen als u zich zo veel mogelijk van tevoren opgeeft. Opgeven kan via Facebook, ons e-mailadres: reunie4p@gmail.com of via tel.no. (0181) 416858 of (0181) 414156.

Geplaatst op 30/05/2019

Heb jij nog materiaal?

We zijn druk bezig met het organiseren van de reünie, dat betekent o.a. het zoeken van sponsoren, het scannen- en afdrukken van foto’s en dia’s, enz., enz. Er is ons al veel materiaal aangeboden, maar……we blijven op zoek naar nieuw materiaal! We willen graag nog foto’s, films en dia’s uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Van b.v. schoolreizen, feestjes, jeugdweekenden, wedstrijden, enz. Dus als u even tijd heeft, duik de fotoboeken in of ga de zolder op. Misschien komt er nog iets moois tevoorschijn.

Je kunt ons persoonlijk benaderen (onze namen staan onderaan op deze pagina) of via  Facebook, reunie4p@gmail.com of via tel.no. (0181) 416858 of (0181) 414156.

Geplaatst op 30/05/2019

Vertel het door & Zoek oude bekenden!
Stap 4 tot en met 6 naar jouw Dorpsreünie

Nog 121 dagen te gaan! Ondertussen heb je zaterdag 7 september natuurlijk al de hele dag gereserveerd in je agenda en weet je dat de dag echt voor iedereen is. Of je hier nu net woont, gewoond hebt, geboren bent maar verhuisd of als je in Vierpolders naar school, sport of je werk bent gegaan.

Het idee van de reünie is om zoveel mogelijk bekenden (weer eens) te zien. Daarom stap 4 tot en met 6 naar jouw Dorpsreünie. Want we kunnen jou hulp goed gebruiken als ambassadeur om het nieuws over de reünie over alle uithoeken (van de wereld) te verspreiden.

Stap 4: Licht je familie en vrienden in
Jij hebt 7 september op je netvlies gebrand staan, maar hebben jouw familieleden en vrienden dat ook?! Stuur ze deze email door en maak ze enthousiast om ook te komen. Natuurlijk kun je dat ook doen met iedereen die in je app-lijst staat of waarmee je vriend bent op Facebook en die banden heeft met ons dorp. Opa’s en oma’s kun je beter bellen of je kunt ze uitnodigen als je op de thee bent 😉

Stap 6:Zoek online naar je klasgenoten en oude buurtjes
Er zullen ook een heleboel mensen zijn die je uit het oog verloren bent. Zoals je klasgenootjes van de Lagere/Basis school, maatjes van je vroegere voetbalteam of je oude buurtjes die naar de andere kant van het land zijn verhuisd. Probeer ze eens (online) op te sporen! Want, hoe leuk is het als jij bijvoorbeeld je hele klas 6 / groep 8 compleet krijgt! Tip: gebruik hiervoor www.schoolbank.nl!

Stap 5: Verteld het tegen iedereen die je tegenkomt!
Of je nu in de supermarkt bent, op een feestje of op vakantie; kom je (ex) Vierpoldenaren tegen vraag ze dan ook te komen naar de reünie en wijs ze op de website van ’t Dijckhuis voor meer informatie!

Heb je leuke verhalen in je zoektocht naar (oude) dorpsgenoten? Wij vinden het super leuk als je deze met ons wilt delen. Misschien brengt het anderen ook op ideeën!  reunie4p@gmail.com

Alle info over de Dorpsreünie nog eens nalezen? Dat kan hier!

Geplaatst op 08/05/2019

Heb jij ook één van deze misverstanden over onze Dorpsreünie?!

Er lijken drie ‘hardnekkige’ misverstanden te zijn over onze grote Dorpsreünie.  Deze willen we natuurlijk graag ophelderen!

1. De Dorpsreünie is alleen voor ‘oudjes’
De Dorpsreünie is er echt voor iedereen! Dus niet alleen voor oudere mensen die hier ooit hebben gewoond. Zeker niet! We nodigen iedereen uit die nu in het dorp woont, of er gewoond heeft. Of gewerkt of gesport. Je bent dus ook van harte welkom als je hier pas woont (dan kun je meteen nieuwe mensen leren kennen), je als student ergens anders op kamers woont (en benieuwd bent wat je klasgenootjes van de Basisschool aan het doen zijn) of als je benieuwd bent naar dorpsgenoten die zijn verhuisd en speciaal voor deze dag naar Vierpolders terug komen.

2. ‘Ik kan zaterdag 7 september niet, ik kom volgend jaar wel’
Deze Dorpsreünie is een unieke eenmalige activiteit waaraan veel organisatie vast zit. Vijf dorpsgenoten zijn al een klein jaar bezig met alle voorbereidingen. Niet iets wat we dus ieder jaar kunnen realiseren! Pak dus je kans, en hou of maak je agenda leeg voor zaterdag 7 september 2019.

3. ‘Wanneer moet ik mijn boodschappen doen? En daarnaast moet ik sporten op zaterdag. Het lukt me dus niet om te komen’
Geen probleem, de deuren van ’t Dijckhuis staan de hele dag voor je open! Van 11.00 uur tot 21.00 uur kun je terecht op de hoofdlocatie ’t Dijckhuis. De bar is van begin tot eind open voor koffie/thee/limonade, een drankje en om wat te eten. Je kunt dus langskomen wanneer je maar wilt en net zo lang blijkletsen met (oude) bekenden als je wilt!

Heb jij andere vragen over de Dorpsreünie? Mail ze of laat een berichtje achter op Facebook.

Geplaatst op 22/04/2019

In tien stappen naar jouw Dorpsreünie! 

De Tiende Penning speelt een grote rol in de symboliek van Vierpolders. Dan is de link snel gelegd om met een tien-makkelijke- stappen-plan te komen om de Dorpsreünie op de kaart te zetten! Stap je mee?!

Stap 1: Reserveer 7 september 2019 in je agenda
Heb je al grote cirkel in je agenda gezet op zaterdag 7 september a.s.? Meteen even doen als je dit nog niet gedaan hebt!

Gedaan? Dan kun je door naar de tweede stap om van de Dorpsreünie Vierpolders een geweldig succes te maken; meld je aan voor dit evenement!

Stap 2: Meld je aan via Facebook of de email!
De organisatie heeft graag een indicatie van het aantal te verwachten bezoekers. Dit kun je doen door op de Facebook pagina aan te geven dat je komt. Je kunt natuurlijk ook een email sturen naar reunie4p@gmail.com. De teller staat nu op 210 deelnemers, kijken hoeveel daar de komende dagen bij gaat komen!

Stap 3: Deel het Facebook evenement zoveel mogelijk
Als je toch op Facebook bent, deel het evenement dan meteen binnen je eigen netwerk. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk (oud) dorpsgenoten bereiken. Deel je dus mee?! 

Stap 4 tot en met 10…
In de volgende nieuwsbrief lees je meer over de vervolgstappen! Nu eerst jezelf aanmelden voor het evenement en deze zoveel mogelijk delen. Super bedankt daarvoor!

Geplaatst op 19/03/2019

Grote Dorpsreünie Vierpolders op 7 september a.s.!

Het gaat gebeuren: een officiële Dorpsreünie voor alle (oud) bewoners en belangstellenden van Vierpolders! Het wordt een dag om weer eens bij te praten met o.a. oude buurtjes, klasgenoten en sportvrienden. De organisatie is nog volop bezig om deze dag verder in te vullen met een aantal activiteiten, daarover later meer. U bent op zaterdag 7 september 2019 tussen 11.00 en 21.00 uur in ieder geval meer dan welkom in ’t Dijckhuis in Vierpolders.

Het belangrijkste voor deze dag blijft natuurlijk dat oude bekenden elkaar weer treffen en spreken. Daar wordt op deze dag alle ruimte voor vrijgemaakt. Het gehele Dijckhuis is afgehuurd, dus er is altijd wel ergens een plekje te vinden om bij te praten. Speciaal voor deze dag is ook het voormalige Witte Kerkje open. Sinds een paar jaar is Rouwcentrum Van Helden hier gevestigd. De heer Van Helden heeft toegezegd op deze speciale dag de deuren te openen voor iedereen die hier nog eens binnen wil kijken.

Het idee is om in ’t Dijckhuis foto’s en films te vertonen tot en met de jaren negentig, voor het oproepen van een lekker nostalgisch gevoel. Heeft u thuis (beeld)materiaal van festiviteiten, wedstrijden of bijvoorbeeld bijeenkomsten, dan ontvangen wij die graag van u! Ook in de vitrinekasten willen we de sfeer van toen terugbrengen. Een mooie plek voor poëziealbums, schoolschriften, rapporten met ‘leuke opmerkingen’, correspondentie met de gemeente of wat u maar voor moois heeft liggen. Uiteraard is de hele dag de bar van ’t Dijckhuis open voor een drankje en een hapje.

We zouden het natuurlijk ontzettend leuk vinden om zoveel mogelijk oude bekenden terug te zien op 7 september a.s. Helpt u mee om uw (oude) buren, vrienden, collega’s, sportmaatjes, ect. die u uit het oog bent verloren te benaderen en uit te nodigen? Of lukt het u misschien om uw eigen lagere schoolklas compleet bij elkaar te krijgen? De eerste aanmeldingen van oud-dorpsgenoten die naar het buitenland zijn verhuisd zijn in ieder geval al binnen. Ontzettend leuk natuurlijk! Ook zijn we druk bezig om zoveel mogelijk oud-leerkrachten te benaderen en uit te nodigen voor deze unieke Dorpsreünie.

Schrijf zaterdag 7 september dus alvast in uw agenda, begin met het opsporen en nodig uit!  Uw beeldmateriaal, vragen en ideeën kunt u sturen naar reunie4p@gmail.com. U kunt natuurlijk ook iemand van de organisatie benaderen, hieronder staan hun gegevens.

Geplaatst op 02/03/2019

Gezocht: materiaal voor de dorpsreünie 

Vierpoldenaren, heeft u materiaal voor de dorpsreünie van zaterdag 7 september 2019?! Wat wij graag van u lenen:

  • Foto’s en films t/m de jaren negentig van allerlei festiviteiten, wedstrijden, bijeenkomsten enz. enz. of gewoon een inkijkje in het leven van de bewoners.
  • Items om tentoon te stellen zoals poëziealbums, schoolschriften, rapporten (met “leuke” opmerkingen), bijzondere berichten, correspondentie met de Gemeente, leuke briefjes, boekjes, aankondigingen, enz, enz.
  • Alles wat te maken heeft met Vierpolders en wat herinneringen oproept aan onze jeugd, schooltijd, uitgaan, vrije tijdsbesteding enz.

Als u iets heeft voor ons, kunt u contact opnemen met:

  • Leo Poldervaart, 06 53 33 53 62, Sluysstraat 20
  • Corrie v.d. Haspel, 41 41 56, Dorpsdijk 22
  • Pieter Groeneweg, 06 28 48 77 29, Achterdijk 36
  • Henrik Biesheuvel, 06 29 53 48 15, Achterdijk 29
  • Anneke Lugtenburg, 41 68 58, Burg. A.P. v.d. Blinklaan 30
  • Of u kunt ons mailen via reunie4p@gmail.com

We kijken er uit naar uw bijdrage!

Geplaatst op 17/02/2019

Abonneer je op onze gratis digitale nieuwsbrief...

.... en je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste activiteiten en nieuwtjes over ‘t Dijckhuis Vierpolders!